Anouk Crombag

Gespecialiseerd familierecht advocaat (vFAS)
Geregistreerd mediator (vFAS en MfN)

Uit bronnen blijkt dat tegenwoordig gemiddeld 1 op de 3 huwelijken eindigt in een echtscheiding. In de volksmond wordt dus weleens makkelijk gezegd dat scheiden tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld is. Niets is echter minder waar: voor de mensen die zelf een echtscheiding doormaken, is een scheiding vaak een van de meest stressvolle periodes in een leven. Alles verandert en komt op zijn kop te staan, dit vaak gepaard met (zeer) heftige emoties en behoorlijke financiële gevolgen. Als advocaat en mediator beschouw ik het als mijn taak en missie om mensen in dit moeilijke en emotionele proces op een persoonlijke en kundige manier te begeleiden. Uit ervaring weet ik hoe ik het beste resultaat via de rechtbank kan bereiken. Het állerbeste resultaat bereik ik echter vaak buiten de rechter om.

De meest werkbare afspraken worden immers gemaakt in overleg met beide partijen. Door de communicatie tussen partijen weer (goed) op gang te brengen, de gesprekken te begeleiden en het proces te bewaken, help ik mensen om samen tot een oplossing te komen in een moeilijke situatie. Hierbij gaat mijn aandacht uit naar het inkomen, vermogen, de woning en natuurlijk het allerbelangrijkste: de kinderen.

 

“Na de scheiding op respectvolle en gelijkwaardige basis verder als ouders”

 

Ook voor de kinderen is een echtscheiding tussen hun ouders immers vaak een zeer verdrietige en intense gebeurtenis in hun leven. De wens van ieder kind is in beginsel dat zijn ouders bij elkaar blijven. Maar als dat niet meer lukt, dan verdient ieder kind het dat zijn ouders hun verantwoordelijkheid nemen om de gevolgen van de echtscheiding voor hun kind zo beperkt mogelijk te houden. Dit is mijn inzet en absolute overtuiging in iedere zaak waarin ik betrokken raak.

Bij Scheiden van A tot kind staan de belangen van het kind altijd voorop en centraal, zowel in het (gezins-) therapeutische traject als in het juridische traject. Door onze krachten te bundelen creëren we de optimale omstandigheden voor in de kern een heel ingewikkeld proces. Voor mij persoonlijk is het optimale resultaat als de ex-partners in het echtscheidingsproces hun relatie op een respectvolle manier weten af te ronden, zodat zij daarna op gelijkwaardige basis met elkaar verder kunnen als ouders van de kinderen. Op deze wijze staat de weg voor de ouders op nieuw geluk open en kunnen de kinderen in alle vrijheid en zonder belasting genieten van de onvoorwaardelijke liefde van hun beide ouders.

Meer informatie over Anouk vind je hier.